BOOK YOUR STAY
20
Jul, 2024
21
Jul, 2024
1
Adults
0
Children

Blog

Hoe het allemaal begon

Hoe het allemaal begon

Ik was al langere tijd op zoek naar een leuk huisje in Frankrijk binnen het budget maar nog belangrijker waar ik geen MAAR had. Elk jaar in Frankrijk heb ik huizen bezocht en echt pareltjes gezien maar telkens was daar toch een MAAR.

Heel mooi huis MAAR die drukke verkeersweg ….

Heel mooie tuin MAAR dat huis…..

Heel mooi huis, tuin MAAR de prijs…

Heel mooi huis MAAR de omgeving….

Heel mooie stal met schitterend uitzicht MAAR in midden Frankrijk en weinig zon….

Ruïne op fantastische plek MAAR hoe ga je een ruïne verbouwen vanuit Nederland….

En ga zo maar door totdat ik in 2013 op vakantie was in Mondilhan , ik had per toeval een huis gehuurd van Nederlanders die normaliter hun huis niet verhuren , de omgeving sprak me enorm aan, het uitzicht overal, de dorpen…

Ik voelde me op een dag niet lekker , blaasontsteking en ging naar een huisarts gevestigd in de omgeving , dat bleek een Nederlander te zijn , ik vroeg hem weet jij misschien nog een leuk huis te koop in de omgeving? Dat wist ie wel , alleen had ie geen idee hoe je er precies kwam want was er niet vaak geweest… hij gaf me het adres van een Nederlands echtpaar die me wel konden vertellen waar het was. Ik reed er dag erna naartoe, heel lieve mensen die meteen met me meegingen om me het huis te laten zien. Ze waarschuwden me dat het in de omgeving echt het huis was met het mooiste uitzicht .

Ik kwam aangereden, zag het uitzicht…….en was verkocht ! Ze hadden geen woord gelogen , niks overdreven, dit uitzicht, dat vind je nooit meer .

Daarbij kwam dat het niet aan een drukke weg lag, geen ruïne was, het huis nagenoeg klaar was, het kleine huis zowat in zijn geheel maar de stal was nog ruwbouw, dak, fundering, muren, alles was gerenoveerd alleen de afwerking ontbrak.

Drie dagen kreeg ik de sleutel, kon ik er heen gaan wanneer ik wilde want de eigenaar zat in Nederland , en genoot zodoende drie dagen van het uitzicht, had tijd de omgeving in me op te nemen, het huis en stal van alle kanten goed te kunnen bekijken en de sfeer te ademen.

En ik kreeg het niet meer uit mijn hoofd. Terug in Nederland belde ik de eigenaar op die in Noordwijk woonde , toen ik de beste man aan de lijn kreeg vroeg hij waar ik woonde, Harderwijk antwoordde ik , dat is toevallig ik zit in het Dolfinarium antwoordde hij….

Hoe het allemaal begon

admin

Comment (0)

  20
  Jul, 2024
  21
  Jul, 2024
  1
  Adults
  0
  Children