BOOK YOUR STAY
20
Jul, 2024
21
Jul, 2024
1
Adults
0
Children

Blog

Klussen, klussen en nog eens klussen

Klussen, klussen en nog eens klussen

Na een zomer met verhuur en vakantieplezier van onze gasten is het nu weer tijd voor de “harde” werkelijkheid. Er is weer tijd om te klussen en dat gebeurt op vele fronten.

Waarom klussen zou je kunnen denken, het is toch al klaar? Ja het is zeker voor een groot gedeelte klaar maar wanneer wij er permanent gaan wonen wil je iets meer het huis naar je eigen idee zetten en dat gaan we nu doen.

 

Klus 1:
de buitenmuur onder de veranda is helemaal gevoegd met traditionele materialen zoals leem en kalk. De voegen zijn er eerst uitgehaald en daarna weer gevuld met het mengsel. Hierna schoon borstelen met een harde borstel met water en daarna de stenen weer schoonmaken zodat ze weer op kleur komen.

Klus 2:
er is een nieuwe sleuf gemaakt voor een nieuwe water afvoer. Er komt namelijk een grotere en andere keuken in en daar zijn nogal wat veranderingen noodzakelijk omdat alles natuurlijk op een andere plek zit.

Klus 3:
naast het huis was er een onhandig stukje gras rond de septic tank en waterpunt en dat was niet handig om te maaien. Er is nu een groot extra lounge-zon terras gemaakt met worteldoek en grove grind. Dit gaat nu aangetrild worden en daarna komt er mooie een afwerklaag met fijner grind op.

Klus 4:
in het huis is er een open vide naar de slaapkamer boven. Erg mooi maar in de winter verliest deze constructie erg veel warmte naar plekken waar je het juist niet wil hebben. Op dit moment zijn we de muur aan het optrekken naar het dak. Isoleren de muur en dan houden we straks de warmte in de woonkamer.

Al met al een aardige klus maar het schiet al aardig op, we hopen binnen een paar weken helemaal klaar te zijn. Dus blijf ons volgen op sociale media voor extra foto’s.

aanvoer materiaal
nieuwe wand in huis
werkzaamheden buitenmuur
muur in laatste fase
aanvoer materiaal

Edwin van der Hout

Comment (0)

  20
  Jul, 2024
  21
  Jul, 2024
  1
  Adults
  0
  Children