BOOK YOUR STAY
15
Jun, 2024
16
Jun, 2024
1
Adults
0
Children

Blog

Lac de la Gimone waterplezier

Lac de la Gimone waterplezier

Op loopafstand (30min) of met de auto (5min) van MaisonVivrePlus ligt het prachtige meer Lac de la Gimone.

Het is een zogenaamd stuwmeer en werd in 1992 aangelegd. Wanneer een meer ca. 6 kilometer lang is en een oppervlakte heeft van ca. 265 hectare dan kun je wel zeggen dat het een best groot meer is, toch?

Dwars door het meer loopt de grens van de verschillende departmenten, aan “onze” kant is het de Gers en aan de overkant is het de Haute-Garonne. Diverse beekjes en stroompjes komen uit in het meer en het verschil in diepte kan in de winter en zomer tijd best een aantal meters verschillen.

Vooral in het voorjaar komt er veel smeltwater in het meer wat vanuit de Pyreneeen langzaam maar zeker richting het meer stroomt.

Het meer biedt in de zomer erg veel activiteiten, je kunt er natuurlijk zwemmen maar ook je geluk beproeven om te vissen. Er is een obstakel parcours in het water waar je voor 1 uur of een dagdeel een toegangsbewijs kunt kopen. Veel plezier gegarandeerd.

Er is in het hoogseizoen altijd toezicht bij het strand en het obstakel parcours. Er zijn toiletten en een EHBO post en je kunt natuurlijk gebruik maken van het restaurant met terras waar je wat kunt eten of drinken.

Al met al een fantastische plek voor jong en oud, actief of passief, water of natuurliefhebber.

Lac-de-Gimone-opbouw waterparcours
Lac-de-Gimone-wateractiviteiten
Lac-de-Gimone

Edwin van der Hout

Comment (0)

  15
  Jun, 2024
  16
  Jun, 2024
  1
  Adults
  0
  Children